Auktorisation Högspänning A

Allmän behörighet högspänning är en behörighet som gäller för alla elinstallationer på anläggning för nominell spänning över 1000 volt växelspänning, eller 1500 volt likspänning. Denna behörighet kan vara ett krav inom vissa yrken, utöver det så är kursen ett bra komplement till elföretag för att kunna ta sig an alla typer av elarbeten, då även högspänningsarbeten.

Förutom att denna behörighet kan vara ett krav inom vissa yrken så är den ett väldigt bra komplement till ett elföretag för att kunna ta sig an alla typer av elarbeten även då högspänningsarbeten.

Är du intresserad av att ta din elutbildning vidare på distans, så är detta kursen för dig. Anmäl dig nedan eller fyll i en intresseanmälan så berättar vi mer om denna distansutbildning och ger dig svar på eventuella frågor och funderingar.

Intresseanmälan

Vill du veta mer? Skicka in en kostnadsfri intresseanmälan här. En utbildningsledare kontaktar er därefter och berättar mer om utbildningen och besvara era frågor.

  Namn*
  Telefonnummer*
  Email*
  *Obligatoriskt

  Härmed godkänner jag de allmänna villkoren samt vår integritetspolicy

  Kursinnehåll

  Utbildningen är indelad i följande kunskapsområden

  • Utföra energi-, effekt-, förlust-, kortslutnings- och jordslutningsberäkningar
  • Dimensionera enklare högspänningsnät för allmän eldistribution och för industrinät
  • Praktisk mätning på jordtag
  • Genomgång av gällande regler och standarder för högspänningsanläggningar
  • Genomgång av hur högspänningsnät och kontaktledningsanläggningar för järnvägsdrift är uppbyggda
  • Kontroll av högspänningsanläggning före ibruktagning

  Förkunskaper & Utbildningstid

  Det finns inga krav på förkunskaper men det kan vara bra att antingen ha praktisk erfarenhet inom branschen eller att man tidigare läst grundläggande kurser inom ellära

  Utbildningen tar i snitt ca 6 månader för våra elever som samtidigt jobbar heltid med annat. Vi brukar säga att om man lägger ner 8h per vecka så tar det 6 månader. Allt är självklart också beroende på förkunskaper och engagemang. Du har 1 år på dig att avsluta kursen.

  Intyg & Standard

  Vid godkänt resultat utfärdar vi ett intyg som visar att du uppfyller Elsäkerhetsverkets krav på den teoretiska delen som du behöver vid ansökan av Allmän Behörighet.
  För att få reda på vad som exakt krävs för den praktiska delen hänvisar vi er till Elsäkerhetsverket, här finner ni deras kontaktinformation Elsäkerhetsverkets hemsida.

  Kursen följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation ELSÄK-FS 2017:4.

  Pris & Betalningsalternativ

  Kurspriset är 18.658kr exklusive moms, vid behov så erbjuder vi våra elever en kostnadsfri delbetalning.

  Delbetalningsplan 15 månader:
  Startavgift 6.600kr därefter faktureras 800kr per månad under 15 månader. Månadsbetalningen del betalas varje kvartal, alltså betalar man för tre månader i slutet av den tredje månaden

  Obs! Om kursen avslutas innan avbetalningstiden gått ut så måste hela summan betalas in innan kursbevis kan skrivas ut.

  Kursanmälan

   För-Efternamn

   Personnummer

   Email

   Telefon

   Adress

   Postnummer & Ort

   -------------- Fakturaadress om annan än ovan: --------------

   Namn/Företag

   Organisationsnummer

   Email

   Telefon

   Adress

   Postnummer & Ort

   Meddelande