Elektrikerutbildning på Distans

Detta är en komplett utbildning på distans för dig som vill studera till elektriker. I många län är elektriker ett bristyrke och det finns många olika fördjupningar, specialiseringar och nischer inom yrket. Denna kompletta utbildning ger dig alla kunskaper och färdigheter du behöver för att påbörja din tid som lärling och på sikt bli auktoriserad elektriker.

Totalt är det 1400 poäng som skall läsas in. Kurserna läser du helt på distans, och gör delprover hemmavid över webben. Vid laborationer får du labbväskor hemskickade till dig och du behöver inte åka någonstans.

Många av våra elever som söker denna utbildning vill utbilda sig till elektriker som vuxen, och är ett fullgott alternativ till att bli elektriker via yrkeshögskola eller komvux. Vid genomförd utbildning är du redo att börja arbeta som installationselektriker, och också vidareutbilda dig om du vill. Sök denna kurs om du vill ha en komplett elutbildning på distans, antingen via kursanmälan nedan eller lämna en intresseanmälan till höger så berättar vi mer och svarar på eventuella frågor och funderingar kring utbildningen, hur det är att genomföra en elutbildning på distans och rätar ut andra frågetecken som kan uppstå inför kursstart.

Intresseanmälan

Vill du veta mer? Skicka in en kostnadsfri intresseanmälan här. En utbildningsledare kontaktar er därefter och berättar mer om utbildningen och besvara era frågor.

  Namn*
  Telefonnummer*
  Email*
  *Obligatoriskt

  Härmed godkänner jag de allmänna villkoren samt vår integritetspolicy

  Kursinnehåll

  • Ellära 1 & Ellära 2
  • Elmätteknik 1
  • Belysningsteknik
  • Elmotorstyrning
  • Elinstallation
  • Kommunikationsnät 1
  • Datorteknik 1a
  • Elektromekanik
  • Energiteknik 1
  • Elkraftteknik
  • Underhåll- Elteknik
  • Praktisk ellära

  Du ska ha minst 8 veckor APL,(Arbetsplatsförlagt Lärande).
  Eleven ansvarar själv för anskaffning av APL-plats. Du måste också ha Matematik 1a, Engelska 5, svenska 1 och kursen Skötsel av elanläggning som är ett krav för ECY certifiering.

  Förkunskaper & Utbildningstid

  Vuxenstuderande ska ha kunskaper motsvarande betyg godkänt i Svenska 1, Engelska 5, Matematik 1. Om du redan har viss kunskap och kompetens i yrket som elektriker gör vi en bedömning om du kan hoppa över vissa delar av utbildningen. Detta kallas validering. Utbildningstiden kan då bli kortare.

  Utbildningen tar i snitt ca 24 månader för våra elever som samtidigt jobbar heltid med annat. Allt är självklart också beroende på förkunskaper och engagemang. Du har 2 år på dig att avsluta kursen.

  Intyg & Standard

  Vid godkänt resultat utfärdar vi ett gymnasiebetyg på att eleven har klarat kursen enligt Skolverkets Kursplan.

  Kurserna följer skolverkets kursplaner och kunskapskrav.

  Pris & Betalningsalternativ

  Kurspriset är 87.780kr exklusive moms .

  Delbetalningsplan 15 månader: Startavgift 39,875kr inkl moms därefter faktureras 4,656kr inkl moms per månad. Månadsbetalningen delbetalas varje kvartal, alltså betalar man för tre månader i slutet av den tredje månaden. Det utgår ingen ränta eller andra avgifter.

  Obs! Om kursen avslutas innan avbetalningstiden gått ut så måste hela summan betalas in innan kursbevis kan skrivas ut.

  Kurs anmälan

   För-Efternamn

   Personnummer

   Email

   Telefon

   Adress

   Postnummer & Ort

   -------------- Fakturaadress om annan än ovan: --------------

   Namn/Företag

   Organisationsnummer

   Email

   Telefon

   Adress

   Postnummer & Ort

   Meddelande

   Välj betalupplägg

   Godkänn våra villkor & integritetspolicy