Auktorisation Lågspänning AL

Allmän Behörighet Lågspänning ger dig rätt att som elinstallatör själv utföra eller ansvara för annan yrkesmans elinstallation i alla typer av elanläggningar upp till 1000V.

Kursen är lämpad för dig som vill utbilda dig till elektriker på distans. Den innehåller många viktiga moment för att kunna arbeta som elektriker och är ett naturligt steg i din elutbildning på distans. Efter kursen, med en godkänd examen, har du möjlighet att starta eget elföretag och utföra arbeten på uppdrag. Många företag vill även att arbetsledare ska ha en egen behörighet, och det är också en förutsättning för att kunna delegera arbetsuppgifter kopplade till ansvaret.

Att behörigheten finns på rätt nivå i företaget är en kvalitetsfråga, och därmed också en konkurrensfördel. Anmäl dig till kursen här nedan, eller gör en intresseanmälan om du vill ha mer information kring kursen auktorisation lågspänning (AL).

Vårt dedikerade team hjälper dig att lyckas med din elutbildning på distans och vi är aldrig mer än ett samtal bort!

Intresseanmälan

Vill du veta mer? Skicka in en kostnadsfri intresseanmälan här. En utbildningsledare kontaktar er därefter och berättar mer om utbildningen och besvara era frågor.

  Namn*
  Telefonnummer*
  Email*
  *Obligatoriskt

  Härmed godkänner jag de allmänna villkoren samt vår integritetspolicy

  Kursinnehåll

  Utbildningen är indelad i fyra kunskapsområden

  • Elinstallationer i byggnader
  • Anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar
  • Elmaskiner
  • Regler och standarder

  Kursen innehåller också ett antal laborationer i områdena: i kontroll före idrifttagning och elmaskiner.

  Förkunskaper

  Det finns inga krav på förkunskaper men det kan vara bra att antingen ha praktisk erfarenhet inom branschen eller att man tidigare läst grundläggande kurser inom ellära.

  Utbildningstid

  Utbildningen tar i snitt ca 5 månader om man lägger två kvällar i veckan för våra elever som samtidigt jobbar heltid med annat. Allt är självklart också beroende på förkunskaper och engagemang.

  Intyg

  Vid godkänt resultat utfärdar vi ett intyg som visar att du uppfyller Elsäkerhetsverkets krav på den teoretiska delen som du behöver vid ansökan av Allmän Behörighet-Lågspänning.
  För att få reda på vad som exakt krävs för den praktiska delen hänvisar vi er till Elsäkerhetsverket, här finner ni deras kontaktinformation Elsäkerhetsverkets hemsida.

  Standard

  Kursen följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation ELSÄK-FS 2017:4.

  Pris & Betalningsalternativ

  Pris
  24.800kr exklusive moms, vid behov så erbjuder vi våra elever en kostnadsfri delbetalning.

  Delbetalningsplan 15 månader
  Startavgift 5000 kr därefter faktureras 1320 kr i månaden under 15 månader (ex.moms) Det utgår ingen ränta eller andra avgifter.

  Kursanmälan

   För-Efternamn

   Personnummer

   Email

   Telefon

   Adress

   Postnummer & Ort

   -------------- Fakturaadress om annan än ovan: --------------

   Namn/Företag

   Organisationsnummer

   Email

   Telefon

   Adress

   Postnummer & Ort

   Meddelande